A Debreceni Egyetem Elektronmikroszkópos Szolgáltató Laboratórium Szervezeti és Működési Szabályzata

1. A laboratórium a DE ÁOK Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet felügyelete alá tartozik.

2. A laboratórium központi szolgáltatásokat nyújt

  • az egyetemi oktatás,
  • a tudományos kutatás,
  • a cito- és hiszto-patológiai orvos-diagnosztikai munka területén.

3. A laboratórium igazgatója Dr. Antal Miklós, egyetemi tanár, aki megbízását a DE ÁOK dékánjától kapta.

4.A laboratórium működtetését két munkatárs végzi

  • egy tudományos munkatárs
  • egy laboratóriumi asszisztens

5. A laboratórium munkatársai az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet alkalmazásában állnak.

6. A laboratórium műszereinek karbantartási költségeit és a laboratórium működtetésével kapcsolatos egyéb költségeket a laboratóriumnak kell kigazdálkodnia.

7. A laboratórium oktatási feladatai az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet oktatási feladatainak részét képezik, az ehhez társuló finanszírozás az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetet illeti meg.

8. A laboratórium a tudományos kutatás terén teljes körű szolgáltatást nyújt a Debreceni Egyetem valamennyi szervezeti egysége és minden hazai és külföldi megbízó számára a fény- és elektronmikroszkópos szintű biológiai, és orvos-biológiai jellegű sejt- és szövettani kutatásokban. Az elvégzendő feladatot a szolgáltatást kérő kutató a laboratórium igazgatójával egyezteti, és a szolgáltatásért a DE ÁOK költségvetésében rögzített és közzétett térítési díjat fizeti. A bevétel az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet gazdálkodási keretein belül más keretektől elkülönítve kerül jóváírásra, a DE ÁOK belső finanszírozási szabályainak megfelelően.

9. A cito- és hiszto-patológiai orvos-diagnosztikai tevékenységet külön működési rend szabályozza. A diagnosztikai tevékenység bevétele az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet gazdálkodási keretein belül, más keretektől elkülönítetten kerül jóváírásra, a DE Klinikai Központ belső finanszírozási szabályainak megfelelően.

Frissítés dátuma: 2018.11.15.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.